2010-11-29

Tillbaka till ordningen

Tankar kring snöröjningen i Vemdalen.

Jag läste i Länstidningen för några dagar sedan att Sven Svensson och Johan Svedberg i Vemdalen inte hade fått sin väg plogad. Det gäller den gamla Håvägen där det finns två åretruntboende hushåll samt ett antal fritidshus. Den väg som jag nyttjar Åkerhögsvägen har ett hushåll åretrunt samt tre fritidshus. Kallmorvägen har tre åretrunt hushåll och ett fritidshus. Tomtebovägen har två åretrunthushåll. Ingen av dessa vägar omfattas av den kommunala fria plogningen längre. Det finns säkert många fler vägar som inte längre omfattas av den fria plogningen. Däremot Movägen med två hushåll och Brynnvägen med tre hushåll får fortfarande gratis plogning. Man kan inte annat än undra vad det beror på. Någon ansvarig på kommunen kan säkert förklara detta för mig och alla andra som inte har gratis plogning numera.Härjedalens Kommun har enligt uppgift hittills varit den enda kommunen i Sverige som har bistått sin fasta befolkning med gratis plogning. Mitt tips är att fortsätta med detta. Kommunen kämpar med vikande befolkningsunderlag och har rekryteringsgrupper igång för att få folk att flytta hit. Ett bra argument måste väl vara att alla har gratis plogning.

Bertil Höglund Vemdalen

7 kommentarer:

  1. Bra Bertil!
    Våran väg,Brynnvägen, finns INTE heller med på kommunens lista över de vägar som ska snöröjas gratis numer...Det svider i en fattig handlares plånbok..Tänkte du ville veta att du står inte ensam i kampen...

    SvaraRadera
  2. Vi har väl de förtroendevalda som vi förtjänar.Den som upphäver beslutet får min röst för evigt. Chefen på tekniska får ta emot en hel del skäll för det tokiga och eventuellt till och med olagliga beslutet att upphöra med plogningen åt den fasta befolkningen. Brynnvägen räddas av att ha både ett skolbarn och en arg jämte boende där. Åkerhögsvägen Kallmorgatan Tomtebovägen och kanske också Movägen kommer inte upp i den klassen.

    SvaraRadera
  3. Lövås å Vemvalla nå int opp
    dom häll...:-(

    SvaraRadera
  4. Smessgatan är en kommunal väg med plogning. Varför då då jo Qvistberg måste ju komma iväg om det skulle hetta till på byn. Pålvägen har två olika entreprenörer som sköter om snöröjningen. Åkeriet först sen kommer Vemhus.

    SvaraRadera
  5. Men i alla fulla fall,ska
    Vemhus ha credd för bra snöröjning :-)
    nu när det blev nyordning.

    SvaraRadera
  6. Bertil Höglund m.fl23 december 2010 kl. 13:21

    Efter att ha tagit del av Vemhus plogningslista blir man ju ändå mera övertygad om att det måste vara godtycke som har avgjort vem som skall ha fri plogning och de som får klara sig bäst dom kan. Movägen var ett misstag som har vidimerats av Per Olofsson på tekniska. Målargatan, Risgränd, Smessgatan är enligt mitt sätt att se på det hela också ett misstag. Sen kan man ju undra varför gatorna inne i byn ska ha gratis plogning där bor ju flera som kan dela på kostnaden. Det finns bara en vettig lösning på detta och det är att alla vägar som har ett namn och fast boende skall ha fri plogning.

    SvaraRadera
  7. Gå ilag mä rovdjursjägaran om
    plogninga,så blir e billigar åt alle..:-))

    SvaraRadera